Sağlık ve Wellness

Arveles İlacı Nedir, Ne İçin Kullanılır?

Arveles ilacı, Deksketoprofen etkin maddesine sahip olan bir ağrı kesicidir. Arveles, özellikle de romatizmal hastalıklardan kaynaklanan ağrılarda çok etkili bir ilaçtır.  Buna ek olarak Arveles, tıbbi olarak dismenore olarak bilinen adet sancısı ve ağrısında da kullanılabilir.

Arveles Kaç Yaş İçin Kullanılır?

Arveles kullanım yaşı, 18 ila 65 yaş arasındadır. Arveles’in çocuklar üzerindeki etkileri bilimsel olarak kanıtlanmadığı için 18 yaşının altındaki kişilerin kullanmaması gerekir. Buna ek olarak Arveles, içerdiği yüksek Deksketoprofen yüzünden 65 yaş üzerindeki kişilerde ve hamilelerde kullanılması tavsiye edilmeyen bir ilaçtır. Bu durumun sebebi Arveles’in bağışıklık sistemi zayıf olan ya da çeşitli sağlık problemleri yaşayan kişiler için oldukça ağır bir ilaç olmasıdır. Ancak, bazı ekstrem durumlarda doktor tavsiyesi ile yaşlılarda, hamilelerde ya da çocuklarda Arveles kullanılabilir.

Arveles İlacı Yan Etkileri Nelerdir?

Arveles İlacı Yan Etkileri

Arveles yan etkileri başlıca şunlardır:

  • Kabızlık
  • Kalp çarpıntısı (nadiren)
  • Hipertansiyon (nadiren)
  • Ciltte alerji
  • Zehirlenme
  • Mide ağrısı
  • Mide bulantısı

Arveles kullandıktan sonra yukarıdaki etkilerden bir ya da birden fazlasını yaşarsanız, mutlaka uzman bir hekime görünerek durumu kontrol altına almanız gerekir. Aksi taktirde yaşanan yan etkilerin tedavi edilmemesi ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlar ile sonuçlanabilir.

Arveles Etken Maddesi Nedir?

Arveles ilacı etken maddesi, Deksketoprofen isimli maddedir. Bu madde, trometamol ilaç gruplarının genelinde etken madde olarak kullanılır. Deksketoprofen, özellikle de romatizmal hastalıklardan, diş ağrılarından ve sancılı adet döneminden kaynaklanan ağrılarda çok etkilidir.

Arveles Günde Kaç Kere İçilir?

Arveles’in günde kaç kere içilebileceği, hastanın genel sağlık durumuna ve ilacı ne için kullandığına bağlı olarak şekillenir. Arveles, Arveles kullanımı konusunda herhangi bir sıkıntısı olmayan ve ankilozan spondilit gibi ciddi hastalıklardan dolayı fazla ağrı çeken kişilerde günde 4 kere yani 6 saatte bir kullanılabilir. Ancak, yaşlılar gibi çeşitli nedenlerden dolayı bağışıklık sistemi güçsüz olan ve ağır ilaçları kaldıramayacak olan kişilerde ilacın kullanımı en fazla günde 1 kere şeklinde olabilir.

Arveles Ateş Düşürür Mü?

Arvelesin ateş düşürmesi mümkündür. Arveles, daha çok ağrı kesici özelliği ile bilinse ve kullanılsa da enflamasyonu ve ateşi de düşürebilir. Bu durum Arveles’in ana maddesi olan Deksketoprofen maddesinin iltihaplanmayı azaltıcı ve dolayısıyla ateşi düşürücü etkisiyle meydana gelir.

Arveles Antienflamatuar Mı?

Arveles Antienflamatuar Mı

Arveles antienflamatuar yani romatizmal hastalıklarda ve ağrı kesici olarak kullanılabilen bir ilaçtır. Arveles’in diğer antienflamatuarlardan ayrıldığı bir yönü de non-steroid yani streoit içermeyen mikropsuz iltahabı bastıran özelliğe sahip olmasıdır.

Anpranx Mı Arveles Mi Kullanmalı?

Anpranx mı Arveles mi kullanılması gerektiği, ilacın neden kullanıldığına ve kişinin genel sağlık durumuna göre değişiklik gösterir. Anpranx basit bir deyişle arvelesten daha hafif bir ağrı kesici ilaçtır. Arveles ise etkin maddeleri ile daha ağırdır ve daha büyük ağrılarda kullanılır.

Anpranx ile Arveles arasındaki bir diğer fark ise kullanım yaşıdır. Anpranx, 14 yaş üzerindeki çocuklarda ve yetişkinlerde kullanılabilen bir ilaçken Arveles ise 18 yaşının üstündeki kişilerde kullanılması gereken bir ilaçtır. Bu yüzden Anpranx ve Arveles ile yapılacak seçim konusunda hastanın yaşı ve hastalıkları gibi genel sağlık durumu ile faktörler dikkate alınmalıdır.

Avil Arveles ile Karışır Mı?

Avil ile Arveles’in karışması mümkündür. Sağlık bakanlığı tarafından yayımlanmış olan birbirine karıştırılabilecek ilaçlar listesinde Avil ile Arveles de yer almaktadır. Ancak, Avil ve Arveles de dahil olmak üzere herhangi iki ya da ikiden fazla ilacın karıştırılması konusunda uzman bir doktorun ya da eczacının onayı alınmalıdır.

Ayrıca Bakınız: Glukozamin Nedir, Ne İşe Yarar? Faydaları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu